ONA OutDoor

Valors d’igualtat entre l’alumnat d’educació primària.

Entendre la igualtat en l’esport des de les primeres edats, objectiu de la proposta ona outdoor: l’esport és de tothom.

Aquest mes d’octubre ha arrancat l’activitat ONA OutDoor: l’esport és de tothom, iniciativa emmarcada dins el Projecte ONA del Consell Insular, per promoure valors d’igualtat entre l’alumnat d’educació primària. En concret, han estat els col·legis CEIP Sa Graduada de Maó i el CEIP Mare de Déu del Toro des Mercadal els primers a apuntar-se a la convocatòria d’octubre-novembre del programa, que es farà extensible als centres CEIP Mare de Déu de Gràcia i CEIP Mateu Fontirroig, ambdós de Maó, en les pròximes setmanes.

ONA a les escoles: igualtat d’oportunitats en l’esport en edat escolar

L’activitat, que va dirigida als alumnes de cinquè i sisè de primària, consisteix en la superació d’una gimcana a l’aire lliure en la qual els grups, formats prèviament a l’activitat i de manera mixta, han de superar una sèrie de proves físiques per arribar a desxifrar un missatge secret. Aquest missatge, que llegeix el grup guanyador, recull els valors d’igualtat, equitat d’oportunitats i treball en equip entre fillets i filletes.

A cada estació o prova, se’ls dona una pista per continuar cap a la següent etapa fins a finalitzar el circuit. L’objectiu que es cerca amb la realització d’aquesta activitat és el de promoure la coeducació i, en conseqüència, la igualtat de gènere en la pràctica fisicoesportiva, especialment en matèria d’educació física.

ONA OutDoor té lloc al parc de Sa Sivina de Punta Prima, en el municipi de Sant Lluís. Val a dir que durant el passat curs escolar ja es realitzaren les primeres activitats ONA OutDoor amb diversos centres escolars. L’àrea d’Esports del Consell Insular, organitzador del programa, té prevista una segona convocatòria pel present curs escolar durant els mesos abril, maig i juny.

Sol·licita més informació:

Projecte realitzat amb la col·laboració de: Integrasport i Consell Insular de Menorca.