ONA, ARC I SALUT

Cursos de tir amb arc per a dones afectades de limfedema.

El programa Dona, Arc i Salut, desenvolupat des del Projecte ONA del Servei d’Esports del Consell Insular de Menorca, amb la col·laboració del Club d’Arc de Maó i l’Hospital General Mateu Orfila, oferta cada temporada diferents cursos per apropar a les persones afectades de limfedema, especialment dones, a la pràctica del tir amb arc.

Els cursos, classificats en tres nivells segons l’experiència de les participants i el temps que dediquen al programa, pretenen pal·liar els possibles problemes de salut derivats de la seva condició i, en general, assolir millores en la seva qualitat de vida.

Des del seu inici el febrer del 2019, han passat pel Nivell 1 Iniciació del programa un total de 52 participants, de les quals 35 han volgut continuar amb el Nivell 2 per perfeccionar i consolidar-se en la pràctica.

Amb la pràctica del tir amb arc, les participants assoleixen un augment considerable de
la mobilitat i el to muscular, la reducció del limfedema i, en qualsevol cas, es garanteix una millora de la qualitat de vida a partir del component psicològic i social.

És més, entre aquestes persones, 28 han accedit al Nivell 3, adherint-se definitivament al tir amb arc i incorporant-lo com a hàbit per a un estil de vida saludable.

La continuació d’aquest programa és possible gràcies a la implicació del Club d’arc Mahó, l’associació ALBA, de dones afectades de càncer de mama de Menorca, així com la conselleria de Salut del Govern Balear, la Federació Espanyola de Tir amb Arc i el Consejo Superior de Deportes.

Participa i uneix-te. Inscripcions obertes 2021.

Lliurament Premis Primer torneig Dona arc i salut 2021

Premi Primer Torneig Dona, Arc i Salut.

Tancament final curs. Nadal 2020

Descarrega la memòria 2020 Descarregar.

Projecte realitzat amb la col·laboració de: Conselleria de Salut i Consum, Consell Insular de Menorca, programa Mujer y Deporte Consejo Superior de Deportes, Federación Española de Tiro con Arco, associació ALBA i Club d’Arc Mahó.