Manifest

Manifest

Per a la igualtat i participació de la dona en el món de l´activitat física i/o l´esport.

L’activitat física i/o l’esport, per la seva força educativa i mediàtica, constitueixen un important motor de canvi social i contribueixen des de fa temps a promoure la igualtat entre dones i homes.

Per això, des del projecte ONA, apostem per un futur amb més dones que gaudeixin de l’activitat física i/o esport i els beneficis que aquests impliquen, garantint la plena igualtat d’accés, participació i representació de les dones, de totes les edats i condició, en tots els àmbits i a tots els nivells: com a practicants, gestores, dirigents, entrenadores, tècniques, àrbitres, jutgesses, periodistes i investigadores.

Dins aquesta línia de treball, ONA REIVINDICA:

1. Un nou PARADIGMA, una nova actitud i estil de vida saludable on la figura femenina té cura del seu benestar físic, psíquic, emocional i social.

2. L’EQUITAT en el món de l’activitat física i/o l’esport, tenint en compte les diferències existents entre homes i dones, però sense que aquestes limitin les seves possibilitats.

3. Ser EXEMPLE i inspiració per a moltes dones amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida, despertant en elles l’esperit de lluita, superació i creixement personal.

4. El SUPORT i la COORDINACIÓ amb institucions o entitats que s’encarreguin de promoure la igualtat entre dones i homes, amb la finalitat d’optimitzar els programes i les accions.

5. RESSALTAR en els mitjans de comunicació una imatge positiva de les dones en l’activitat física i/o l’esport, diversificada, exempta d’estereotips de gènere i com a model d’èxit personal, professional i social.

6. La DIFUSIÓ, sensibilització i mobilització del major número de persones possible per tal que s’adhereixin al moviment ONA i contribueixin de manera lliure a la realitat de qualsevol dels punts abans esmentats.