JORNADES 2021

Des del projecte ONA del Servei d’Esports del Consell Insular de Menorca, en col·laboració amb la Fundació per a l’Esport Balear, presentem les primeres Jornades Dona, Activitat Física i Esport.

L’objectiu d’aquestes és donar a conèixer el treball realitzat en matèria d’igualtat i diversitat de gènere en el sector esportiu a les Illes Balears, així com facilitar un punt de connexió i trobada amb altres comunitats autònomes que a dia d’avui impulsen programes similars, la finalitat dels quals és promoure la igualtat de gènere i, com a tal, la inclusió social, en tots els nivells i àmbits d’actuació.

Desitjant que aquesta iniciativa esdevingui un encontre anual, des de Menorca, illa amfitriona aquest any, us convidem a participar-hi de manera virtual, els propers 11, 12, i 13 de març.

Us hi esperam!

Desde el proyecto ONA del Servicio de Deportes del Consell Insular de Menorca, en colaboración con la Fundació per a l’Esport Balear, presentamos las primeras Jornadas de la Mujer, Actividad Física y Deporte.

El objetivo de las mismas es dar a conocer el trabajo realizado en igualdad y diversidad de género dentro del sector deportivo en las Islas Baleares, así como facilitar un punto de conexión y encuentro con otras comunidades autónomas que a día de hoy lideran programas similares, cuya finalidad es promover la igualdad de género y, por lo tanto, la inclusión social, en todos los niveles y ámbitos de actuación.

Con el deseo de que esta iniciativa se convierta en un encuentro anual, desde Menorca, isla anfitriona este año, os invitamos a participar virtualmente, los próximos 11, 12 y 13 de marzo.

¡Os esperamos!

PROGRAMACIÓ

De 18 a 20 hores. Format telemàtic.

18:00h a 18:05h _ Presentació oficial de l’acte. 
A càrrec de Carles Gonyalons, Director General d’Esports del Govern de les Illes Balears i Miquel Àngel Maria, Conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports a Menorca.

18:05h a 18:10h _ Informació sobre ajuts específics. Línia d’ajuts per a la inclusió social destinada a programes d’esport adaptat i cooperació a les Illes Balears.
A càrrec de Carles Gonyalons, Director General d’Esports del Govern de les Illes Balears.

18:10h a 18:50h _ Ponència: Com incorporar la perspectiva de gènere al meu entorn esportiu?.
A càrrec de Pedrona Serra, doctora en ciències de l’activitat física i l’esport, especialista en matèria de coeducació i gènere en el sector esportiu.

18:50h a 19:00h _ Presentació de programes per a la igualtat i la diversitat que es realitzen des de la Fundació per a l’Esport Balear. 
La importància d’instaurar un programa de formació en matèria d’igualtat en el món de l’activitat física i l’esport a l’administració pública, fundacions, empreses i altres associacions.
A càrrec de Toni Muñoz, gerent de la Fundació per a l’Esport Balear i Elena Gómez, tècnica d’Igualtat i Diversitat de la Fundació per a l’Esport Balear.

19:00h a 19:10h _ Exposició del programa Apodera’t a Menorca. Tallers d’apoderament per a la dona. Tècniques per a la millora de l’autoestima i el creixement personal.
A càrrec d’Ester Van Walre, psicòloga del projecte ONA, i Sílvia Juaneda, presidenta de la Comissió Dona i Esport de Lluita.

19:10h a 19:20h _ Presentació dels tallers de realitat virtual aplicada a la igualtat de gènere i l’esport als clubs esportius de Menorca. 
A càrrec de Pol Mercadal, coordinador del programa IntegraSport i Ester Van Walre, projecte ONA.

19:20h a 19:40h _ Intervencions Paqui Bazalo, esportista paralímpica, or en esgrima Barcelona 92, i Úrsula Pueyo, esquiadora alpina paralímpica.
A la recerca d’oportunitats per a realitzar el meu esport. Rendir-me no era una opció.

19:40h a 20:00h _ Taula rodona. 
Amb la participació de Pedrona Serra, Paqui Bazalo, Úrsula Pueyo, Sílvia Juaneda.

De 18 a 20 hores. Format telemàtic.

18:00h a 18:05h _ Presentació oficial de l’acte. 
A càrrec de Carles Gonyalons, Director General d’Esports del Govern de les Illes Balears i Miquel Àngel Maria, Conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports a Menorca.

18:05h a 18:10h _ Informació sobre ajuts per a dones a Menorca.
A càrrec de Josep Juaneda, Director Insular d’Educació, Joventut i Esports a Menorca.

18:10h a 18:50h _ Presentació del programa i estudi Dona, Arc i Salut a Menorca.
A càrrec de Carmen Sunyer, Cap de Servei d’Esports del Consell Insular de Menorca, Ana María Martínez de Castro, metgessa del Servei d’Oncologia de l’Hospital General Mateu Orfila, Anna Gallofré, estadística de l’estudi Dona, Arc i Salut, i Borja Goñalons, president del Club d’Arc de Maó.

18:50h a 19:05h _ Presentació del projecte Mujer, Arco y Salud (MAS) des de la Real Federació Espanyola de Tir amb Arc.
A càrrec d’Almudena Gallardo, directora tècnica de la Real Federació Espanyola de Tir amb Arc.

19:05h a 19:15h _ Representació mèdica del projecte Mujer, Arco y Salud (MAS) a nivell nacional.
A càrrec d’Elena Cátedra i Rosalía de Dios, metgessa rehabilitadora i Cap del Servei de Rehabilitació de l’Hospital Universitari Infanta Leonor de Madrid, respectivament.

19:15h a 20:00h _ Taula rodona.
Amb la participació de 2 usuàries del programa Dona, Arc i Salut a Menorca, Elionor Morante i Pedro Carreño, impulsors del projecte Arkus: fletxes contra el càncer de mama des del Club d’Arc Tramuntana de Mallorca, la metgessa Ana María Martínez de Castro i la infermera Natàlia Carretero del Servei d’Oncologia de l’Hospital General Mateu Orfila, la representació del projecte ONA, i Borja Goñalons, president del Club d’Arc de Maó.

De 10 a 11’30 hores. Format presencial: Camp de futbol Ses Arenes de Fornells.

En cas d’establir-se restriccions d’aforament segons la normativa Covid-19 que impedissin el desenvolupament previst de l’activitat, aquesta quedaria suspesa.

10:00h a 10:05h _ Presentació oficial de l’acte.
A càrrec de Borja Goñalons, president del Club d’Arc de Maó.

10:05h a 11:30h _ Primer torneig Dona, Arc i Salut. 
Amb la lliure participació de totes les persones que han passat per un o diversos nivells del programa Dona, Arc i Salut a Menorca.

PROGRAMACIÓN

De 18 a 20 horas. Formato telemático.

18h a 18:05h _ Presentación oficial del acto. 
A cargo de Carles Gonyalons, Director General de Deportes del Gobierno de las Islas Baleares y Miquel Àngel Maria, Conseller de Cultura, Educación, Juventud y Deportes en Menorca.

18:05h a 18:10h _ Información sobre subvenciones específicas. Línea de ayudas para la inclusión social dirigida a programas de deporte adaptado y cooperación en las Islas Baleares.
A cargo de Carles Gonyalons, Director General de Deportes del Gobierno de las Islas Baleares.

18:10h a 18:50h _ Ponencia ¿Cómo incorporar la perspectiva de género en mi entorno deportivo? 
A cargo de Pedrona Serra, doctora en ciencias de la actividad física y el deporte, especialista en materia de coeducación y género en el sector deportivo.

18:50h a 19:00h _ Presentación de programas para la igualdad y la diversidad desarrollados desde la Fundació per a l’Esport Balear.
La importancia de establecer un programa de formación sobre la igualdad en el mundo de la actividad física y el deporte en la administración pública, fundaciones, empresas y otras asociaciones.
A cargo de Toni Muñoz, gerente de la Fundació per a l’Esport Balear y Elena Gómez, técnico de Igualdad y Diversidad de la Fundació per a l’Esport Balear.

19:00h a 19:10h _ Presentación del programa Apodera’t en Menorca. Talleres de empoderamiento para mujeres. Técnicas para el desarrollo de la autoestima y el crecimiento personal. 
A cargo de Ester Van Walre, psicóloga del proyecto ONA, y Sílvia Juaneda, presidenta de la Comisión Mujer y Deporte de Lucha.

19:10h a 19:20h _ Presentación de los talleres de realidad virtual aplicados a la igualdad de género en el ámbito deportivo en Menorca.
A cargo de Pol Mercadal, coordinador del programa IntegraSport y Ester Van Walre, psicóloga del proyecto ONA.

19:20h a 19:40h _ Intervenciones Paqui Bazalo, atleta paralímpica, oro en esgrima Barcelona 92 y Úrsula Pueyo, esquiadora alpina paralímpica.
En busca de oportunidades para realizar mi deporte. La renuncia no era una opción.

19:40h a 20:00h _ Mesa redonda.
Con la participación de Pedrona Serra, Paqui Bazalo, Úrsula Pueyo y Sílvia Juaneda.

De 18 a 20 horas. Formato telemático.

18:00h a 18:05h _ Presentación oficial del acto.
A cargo de Carles Gonyalons, Director General de Deportes del Gobierno de las Islas Baleares y Miquel Àngel Maria, Conseller de Cultura, Educación, Juventud y Deportes en Menorca.

18:05h a 18:10h _ Información sobre subvenciones para la mujer en Menorca.
A cargo de Josep Juaneda, Director Insular de Educación, Juventud y Deportes en Menorca.

18:10h a 18:50h _ Presentación del programa y estudio Mujer, Arco y Salud en Menorca.
A cargo de Carmen Sunyer, Jefa del Servicio de Deportes del Consell Insular de Menorca, Ana María Martínez de Castro, doctora del Servicio de Oncología del Hospital General Mateu Orfila, Anna Gallofré, estadística del estudio Mujer, Arco y Salud, y Borja Goñalons, presidente del Club de Arco de Mahón.

18:50h a 19:05h _ Presentación del proyecto Mujer, Arco y Salud (MAS) desde la Real Federación Española de Tiro con Arco.
A cargo de Almudena Gallardo, directora técnica de la Real Federación Española de Tiro con Arco.

19:05h a 19:15h _ Representación médica del proyecto Mujer, Arco y Salud (MAS) a nivel nacional.
A cargo de Elena Cátedra y Rosalía de Dios, doctora rehabilitadora y Jefa del Servicio de Rehabilitación del Hospital Universitario Infanta Leonor de Madrid, respectivamente.

19:15h a 20:00h _ Mesa redonda.
Con la participación de 2 usuarias del programa Mujer, Arco y Salud en Menorca, Elionor Morante y Pedro Carreño, impulsores del proyecto Arkus: flechas contra el cáncer de mama desde el Club de Arco Tramuntana de Mallorca, la doctora Ana María Martínez de Castro y la enfermera Natalia Carretero del Servicio de Oncología del Hospital General Mateu Orfila, el equipo del proyecto ONA y Borja Goñalons, presidente del Club de Arco de Mahón.

De 10 a 11’30 horas. Formato presencial: Campo de futbol Las Arenas de Fornells.

En caso de establecerse restricciones de aforo según la normativa Covid-19 que impidieran el desarrollo previsto de la actividad, ésta quedaría suspendida.

10:00h a 10:05h _ Presentación oficial del acto.
A cargo de Borja Goñalons, presidente del Club de Arco de Mahón.

10:05h a 11:30h _ Primer torneo Mujer, Arco y Salud.
Con la libre participación de todas las personas que han pasado por uno o más niveles del programa Mujer, Arco y Salud en Menorca.

Projecte realitzat amb la col·laboració de: Conselleria d’Afers Socials i Esports, Consell
Insular de Menorca, Fundació per a l’Esport Balear i Menorca Illa de l’Esport.